fbpx

Update pluginuri WordPress


WordPress este, in prezent, una dintre cele mai folosite platforme de blogging, datorita functiilor multiple, a usurintei cu care se poate utiliza, cat si a numeroaselor teme si pluginuri existente.

Insa, tocmai pentru ca este ce mai utilizata, este si cea mai expusa la vulnerabilitati datorita atacurilor, ce va pot crea probleme serioase site-ului, prin urmare te poti astepta la atacuri neprevazute.

Pentru a-ti proteja site-ul de orice vulnerabilitate, este necesar update-ul tuturor pluginurilor instalate pe aceasta platforma, cat si platforma propriu-zisa, atunci cand apare o noua versiune.

De asemenea, in momentul in care numarul de posturi este foarte mare, iar pe site-ul vostru se face un trafic intens, platforma poate da batai de cap serverului unde detineti un pachet de web hosting.

Pentru a reduce incarcarea serverului si, de asemenea, pentru a va asigura ca cititorii primesc o pagina care se incarca foarte repede, este bine sa verificati, in primul rand, pluginurile si sa va asigurati ca in lista de pluginuri active nu se regasesc pluginuri pe care le-ati testat in trecut si nu le mai folositi, deoarece chiar daca, aparent, un plugin nu face nimic, acesta poate face conexiuni aditionale la baza de date din spatele site-ului iar acest lucru duce la un timp de incarcare mai mare a paginii.

Este important sa cunoasteti faptul ca update-urile la ultimele versiuni vin cu imbunatatiri si cu noi brese de securitate.

Mai mult, acest lucru este valabil pentru orice script, nu doar pentru platforma WordPress.


Lasa un mesaj