fbpx

Viteza de incarcare a magazinului online influenteaza decizia de cumparare


Cumparatorii de produse din magazinele online au toleranta minima la viteza de incarcare a website-ului si a produselor ce doresc sa le achizitioneze. Potrivit mai multor sondaje de opinie de-a lungul timpului, peste 65% din consumatori parasesc pagina si o acceseaza pe cea a concurentei daca viteza de incarcare este mare. Cea mai mare problema este insa ca, putini din acest procentaj se mai intorc vreodata pe acest website pentru achizitia unui produs.

De exemplu, intr-un sondaj cu aproape 1400 de consumatori online, peste 52% dintre ei care vorbesc despre performanta magazinului online, mentioneaza ca le raman in minte reputatia brandului – buna sau proasta.

Usurinta in utilizare, pagini rarefiate si imagini clare ale produselor sunt pe lista prioritatilor pentru cumparaturile online; 82% din consumatori declara ca usurinta in navigare si rapiditatea cu care se incarca paginile sunt cei mai importanti factori.

De asemenea, consumatorii sunt de parere ca performanta unui magazin online trebuie sa fie optima indiferent de situatie, pentru o reputatie ireposabila – indiferent ca este vorba de perioada sarbatorilor, perioade de mari reduceri sau zilele de Blackfriday. O treime insa din cei interogati mentioneaza ca evita sa faca cumparaturi online in aceste perioade, tocmai pentru a evita aglomeratia.

Prin urmare, proprietarii de magazine online trebuie sa isi asigure minimul de performanta a website-ului, mai ales in perioadele aglomerate. Un website bine optimizat si un hosting care sa ofere performanta, sunt elemente cruciale pentru confortul minim al consumatorului.

Prin asigurarea acestor elemente decisive, proprietarii magazinelor asigura o buna reputatie a brandului, raman competitivi in fata concurentei si isi pot gestiona cu o mai mare usurinta vanzarile, putandu-se concentra pe promovarea afacerii online.

MxHost ofera servicii de gazduire pentru magazine online, indiferent ca sunt de mici sau mari dimensiuni – in functie de complexitatea acestora, solutiile pot fi shared sau dedicate. In cazul magazinelor create pe Magento, solutia de hosting este special optimizata pentru aceasta platforma.


Lasa un mesaj