fbpx

Website-ul meu are nevoie de un certificat SSL?


Importanta si semnificatia unui certificat SSL a inceput sa fie tot mai recunoscuta in randul consumatorilor, datorita educatiei online si informatiilor oferite de provideri. Totusi, uneori se pot crea confuzii despre ceea ce face exact un certificat SSL si care este nivelul de securitate pe care il asigura.

Din moment ce prezenta pe internet a oricarui tip de afacere este absolut vitala, la fel de importanta ar trebui sa fie si garantarea autenticitatii site-ului pentru vizitatori precum si pentru protejarea datelor confidentiale.

Practic, certificatele SSL sunt formate dintr-o cheie publica si o cheie privata. Cheia publica este folosita pentru a cripta datele trimise din browser catre server, aceasta fiind si cheia distribuita clientului, iar cheia privata este folosita pentru decriptare. In momentul in care un browser acceseaza un server securizat, are o loc o autentificare intre server si client.

Vizibil, accesarea unui site securizat va afisa in browser un lacatel care certifica faptul ca transmiterea datelor se face securizat.

Ce site-uri au nevoie absoluta de un certificat SSL

Un certificat SSL este absolut necesar in cazul website-urilor prin intermediul carora se fac tranzactii online sau se stocheaza date cu caracter personal ale clientilor sau vizitatorilor. Un exemplu de astfel de site-uri sunt magazinele online sau cele care solicita detalii personale pentru a efectua o comanda.

Blogurile sau site-urile de prezentare au nevoie de un certificat SSL?

Chiar daca, aparent, criptarea HTTPS nu este necesara unui blog sau site de prezentare, aceasta prezinta alte avantaje. In primul rand, pentru instalarea unui certificat SSL, este nevoie de o adresa Ip unica, lucru care ajuta la SEO. In cursul anului 2014, Google anunta ca isi modifica algoritmul in favoarea website-urilor criptate HTTPS si ca acestea vor fi afisate in top in defavoarea website-urilor necriptate. La mai bine de un an de la anunt, majoritatea proprietarilor de website-uri au declarat ca se vad imbunatatiri din punct de vedere SEO.

MxHost ofera certificate SSL pentru orice website, indiferent ca este vorba de un website de prezentare, blog, pagina personala sau magazin online.

 


Lasa un mesaj