Website-ul tau se incarca suficient de rapid?


In mediul online, viteza este una dintre cele mai importante criterii de selectie in viziunea consumatorului, si nu numai. In era tehnologiei, nimeni nu vrea si nu are rabdare sa astepte o perioada lunga de timp pana se incarca un site sau o imagine.

In medie, un consumator are rabdare pana in 5 secunde pana se incarca un site. Daca dureaza mai mult de 10 secunde, exista riscul ca utilizatorul sa abandoneze pagina.

Website-urile rapide nu sunt favorizate doar de consumatori, ci si de motoarele de cautare. Conform algoritmului Google, site-urile cu o viteza optima de incarcare sunt pozitionate mai sus in clasament decat un website cu incarcare greoaie.

Ce poti face daca website-ul tau se incarca greu?

Exista foarte multi factori care pot incetini un site, la fel cum exista numeroare metode de imbunatatire a vitezei de incarcare. De exemplu, in cazul site-urilor WordPress, pentru sporirea vitezei de incarcare, exista numeroase plugin-uri de cache ce pot fi instalate. De asemenea, se pot dezinstala plugin-urile care nu se folosesc.

In unele cazuri, tema folosita poate ingreuna viteza de incarcare. Schimbarea temei site-ului, uneori poate imbunatati viteza de incarcare, semnificativ.

O alta posibila pentru incarcarea grea a paginilor poate fi un virus. Se poate efectua o scanare totala pentru a-l  identifica.

Ar trebui sa schimbi pachetul de hosting?

Desigur, providerul de hosting si pachetul de hosting ales joaca un rol important pentru viteza de incarcare. Pentru o viteza sporita, se recomanda gazduirea SSD pe servere cu Litespeed. In cazul site-urilor create pe platforma Magento, Litemage cache de la Litespeed aduce un plus de performanta. Daca folosesti un serviciu de shared hosting, recomandabil este sa ceri o parere specializata, de regula de la suportul tehnic, pentru a-ti face o recomandare de upgrade pentru o viteza sporita.

In oricare din variantele alese, indiferent ca este vorba de shared hosting, VPS sau server dedicat, este esential ca providerul sa fie unul de incredere, sa aiba o reputatie si feedbackuri pozitive, pentru a-ti putea oferi intotdeauna cele mai bune solutii pentru imbunatatirea performantei website-ului.

Prin urmare, daca iti doresti conversii mai bune, cresterea pozitiei in clasamentul motoarelor de cautare si o experienta cat mai placuta pentru utilizatori, asigura-te ca ai luat toate masurile necesare pentru a avea o viteza de incarcare optima.

 


Lasa un mesaj