WordPress – avantaje si dezavantaje


Daca la inceputul anilor 2003 WordPress era doar un simplu site de blogging prezent peste tot, astazi a ajuns la performanta de a fi utilizata platforma de peste 20-25% din site-urile din intreaga lume. Astfel, WordPress a devenit o importanta platforma open source de web development.

WordPress prezinta atat avantaje cat si dezavantaje insa, categoric, vorbim de o crestere exponentiala in ultimii ani a avantajelor, dezavantajele scazand de la versiune la versiune.

Avantaje:

Actualizare site

Un avantaj major il constituie faptul ca ai acces din orice parte a lumii la platforma pentru a face orice modificari pe site, atata timp cat ai conexiune la internet.

Usor de administrat

Datorita interfetei accesibile, designul si developmentul este foarte accesibil si rentabil. Astfel ca se pot adauga cu usurinta noi continuturi pe site, fara sa detii cunostinte it de specialitate.

Responsive

Deoarece tehnologia mobila este din ce in ce mai utilizata, site-urile pe platforma WordPress vor fi responsive- asta inseamna ca vor fi accesibile din punctul de vedere al web-design-ului, fara sa fie necesar a crea cate un site pentru fiecare dispozitiv sau rezolutie.

SEO

Platforma WordPress poate fi utilizata cu usurinta pentru optimizarea paginilor in motoarele de cautare. Datorita codurilor simple si constante WordPress, Google faciliteaza indexarea paginilor. Mai mult, elementele SEO pot fi modificate in functie de fiecare pagina, astfel ca este decizia administratorului care pagini vor optimizate.

Syndication

Este o metoda eficienta pentru obtinerea de link-uri inbound.

Social Media

WordPress se integreaza cu retelele de socializare. Prin urmare, nu este necesar sa te loghezi de fiecare data pe Facebook, Linkedln, Google + sau Twitter, deoarece comunitatea de pe retelele de socializare vof afla ca ai un nou continut pe site.

Imbunatatiti continue

Pe platforma WordPress este foarte simplu sa iti imbunatatesti capacitatite site-ului, prin instalarea, cu usurinta a diferitelor plug-in-uri. Mai mult, cu o simpla cautare pe internet, vei gasi comunitati ce expun si impartasesc idei despre aceste plug-in-uri si care sunt cele mai potrivite fata de necesitatile tale.

Dezavantaje:

Un dezavantaj il reprezinta faptul ca platforma va fi conectata mereu la cea mai recenta versiune, indiferent daca iti doresti sau nu acest lucru. Imbunatatirea partii de protectie este obligatorie, astfel ca aceste update-uri automate reprezinta un nivele tot mai sigure de protectie a datelor de pe un site WordPress. Ceea ce trebuie sa mai stiti despre wordpress, si poate sa constitue un real dezavantaj, este ca nu pot fi realizate dezactivari de update-uri automate din Dashbord ci doar prin editarea fisierului wp-config.php.

Prin urmare, chiar si update-urile frecvente inclina balanta spre avantaje decat spre puncte slabe, datorita imbunatatilor permanente ce ofera, printre altele, o mai buna securitate a platformei. Mai mult decat atat, prin fiecare update platforma se simplifica si este mai usor de administrat, unul din motivele pentru care este atat de utilizata la nivel mondial.

La Mxhost in curand vor fi lansate pachete speciale de gazduire WordPress, beneficiind astfel de tehnologie customizata, fiabilitate si scalabilitate.


Lasa un mesaj