WordPress continua sa domine mediul online


Worpdress este in continuare cea mai utilizata platforma de site-uri web la nivel mondial, fiind cel mai popular CMS, chiar daca volumul utilizatorilor de internet a crescut. In randul CMS-urilor utilizate, WordPress are o cota de piata de 60%.

In prezent, aproximativ 64 milioane de site-uri web ruleaza pe platforma WordPress. Acest numar insumeaza 34% din toate site-urile de pe internet. Astfel, in acest moment, cea mai mare competitie WordPress nu este un alt CMS, ci site-uri care nu utlizeaza un CMS.

In ultimii 5 ani, cota de piata WordPress a crescut cu 38%, iar acest procent nu arata semne de incetinire. Utilizatorii WordPress publica 42 de milioane de postari noi si lasa lunar 60.5 milioane de comentarii.

De asemenea, CMS-ul este disponibil in 57 de limbi, iar popularitatea acestuia este demonstrata si de noua versiune WordPress 5.0 care, in primele 48 de ore de la lansare, a fost descarcata de aproape 3 milioane de utilizatori. Imediata versiune, 5.2, lansata doua saptamani mai tarziu, a avut un numar record de 7 milioane de descarcari.

Ce face WordPress de este atat de popular? In primul rand, popularitatea este datorata versatilitatii platformei, datorata in mare parte ecosistemului plugin-urilor. Astfel, permite crearea oricarui tip de site de la un simplu blog, site de arta, site de prezentare, magazin online, galerie si multe altele.

Worpdress are 50 de mii de plugin-uri, dintre care peste 3500 dintre ele sunt gratuite, alaturi de milioane de teme gratuite.

Din punctul de vedere al hostingului, peste 37 de milioane de website-uri WordPress sunt gazduire pe o solutie shared, iar versiunea PHP recomandata este minim 7.3 alaturi de versiunea 5.6 MySQL. Desigur, WordPress suporta protocolul HTTPS.

MxHost ofera pachete de gazduire special optimizate pentru WordPress, pentru a satiface toate cerintele si pentru a oferi o gazduire potrivita oricaui tip de site, alaturi de intrumente ce faciliteaza gestionarea si managamentul platformei.


Lasa un mesaj