fbpx

8 sfaturi pentru inceperea unei afaceri de reseller hosting


Industria web hostingului este tentanta pentru multi, fiind, aparent, o afacere care nu presupune o investie initiala foarte mare. Acesta este unul din motivele principale pentru care majoritatea esueaza in primele luni de activitate.

Totusi, sunt persoane sau firme care incep o activitate de reseller hosting care, daca reusesc sa supravietuiasca mai mult de 1 an, au o sansa de extindere. Pentru a deveni reseller de gazduire web sunt foarte multe lucruri de luat in calcul, astfel incat sa ajungi sa ai o afacere de succes.

Cu peste 12 ani de activitate in industria web hostingului si cu peste 350 reselleri activi, Mxhost va ofera cateva sfaturi de luat in calcul inainte de a incepe o astfel de afacere.

In primul rand, investititia pentru infrastructura unei companii de web hosting sau a unui datacenter propriu este mult prea mare, astfel incat majoritatea incep prin a deveni reselleri – un lucru deloc rau. Insa este foarte importanta alegerea companiei-mama de unde vei revinde serviciile.

Intelegerea nivelului de experienta proprie

Inainte de toate insa, pentru a incepe o afacere, sunt necesare cateva atuuri general-valabile. Asadar, in primul rand intreaba-te “De ce vreau sa intru in industria web hostingului?” – daca esti o persoana de succes in vanzari sau marketing, daca ai abilitati de promovare sau daca ai deja o agentie de webdesign iar web hostingul va fi un serviciu optional.

Esti mai bun pe vanzari sau pe partea tehnica? Te vei descurca sa administrezi toate detaliile unei firme sau ai nevoie de ajutor? Intelegerea nivelului de experienta pe care ai acumulat-o te va ajuta sa determini punctul de incepere a facerii si stabilirea de ceea ce ai nevoie pentru a putea functiona din punct de vedere legal.

Alegerea serviciului de hosting potrivit

Daca optezi pentru reseller hosting, sunt mai multe pachete potrivite, in functie de nivelul de cunostnte sau necesitatea de resurse. De exemplu, daca incepi prin a revinde servicii de gazuire web pentru bloguri, site-uri de prezentare, magazine online mici, poti incepe cu o solutie de reseller shared. Vei avea tot suportul tehnic necesar de la compania-mama. Daca ai minime cunostinte de administrare si iti doresti resurse mai mari, se poate opta pentru un VPS. In schimb, daca iti doresti autonomie, un server dedicat este alegerea perfecta.

Stabileste-ti bugetul si costurile

Pentru profitabilitate, trebuie calculate foarte bine toate costurile pentru intretinerea si administrarea afacerii de reseller hosting, astfel incat sa poti stabili propriul pret de revanzare a serviciilor. Daca nu vei lua in considerare toate cheltuielile, s-ar putea ca, atunci cand tragi linie, sa iesi pe minus. In mod normal, costurile ar trebui sa se rezume pentru inceput la plata pachetului de reseller de hosting ales, intretinerea website-ului si administarea lui (in cazul in care nu te ocupi singur de acest lucru), partea de contabilitate, impozit, tva si, dupa caz, utilizatile si personalul.

De asemenea, trebuie sa iei in calcul perioada pe care ti-o permiti sa nu realizezi profit. Sunt situatii, majoritatea chiar, in care primele luni de activitate nu aduc profit si doar amortizeaza investitia.

Analizeaza piata

Stabilirea preturilor si a serviciului trebuie realizata dupa un studiu de piata bazat pe nevoia consumatorului si identificarea concurentei. Categoric, nu vei putea avea preturi mult mai ridicate decat nivelul mediu al pietei, chiar daca serviciile sunt ireprosabile. Analizarea pietei consta si in stabilirea publicului tinta dorit – vei revinde persoanelor care doresc gazduire pentru bloguri, site-uri de prezentare, magazine online pe o anumita platforma etc. E important sa afli ce isi doresc consumatorii.

Stabileste ce iti defineste afacerea

Pentru a te diferentia de concurenta si pentru a putea supravietui intr-o piata atata de competitiva, ai nevoie de ceva unic. Trebuie sa iti stabilesti care este atuul afacerii tale fata de restul si de ce te-ar alege consumatorul in detrimentul altei companii. In cazul web designerilor lucrurile pot fi mai simple, intrucat ei au deja un portofoliu de clienti iar serviciul de gazduire web poate crea un pachet unitar de intretinere, administrare si mententanta.

Creeaza un brand

Ca in orice afacere, si in industria webhostingului, ai nevoie de un brand propriu. Chiar daca este reseller de servicii, vei revinde sub propriul brand, care are nevoie de o buna prezentare, mai ales in mediul online – website responsive, aerisit, usor accesibil, un nume de domeniu reprezentativ, un logo profesionist, un slogan original, pachetele de hosting afisate si costurile acestora, contact pentru suport la orice ora.

Serviciul clienti poate creste afacerea

Propria experienta MxHost sta la baza acestei afirmatii. Serviciul clienti, mai ales in web hosting, partea de suport tehnic poate creste afacerea semnificativ sau o poate “ingropa”. Clientii au nevoie de raspunsuri si rezolvari rapide, la orice ora. Daca vor fi multumiti din acest punct de vedere, n-ai castigat doar un client, ci un om de vanzari, intrucat va recomanda mai departe serviciile tale.

Asadar, daca optezi pentru reseller hosting cu suport tehnic din partea companiei-mama, va trebui sa faci o alegere foarte buna, intrucat vei fi, adesea, doar intermediar in solutionarea problemei – insa reputatia brandului va fi, in viziunea clientului tau, a brandului tau. Majoritatea clientilor pe care ii vei avea nu vor sti si nu-i intereseaza ca esti reseller de servicii, astfel incat ei au aceleasi asteptari pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea crea o reputatie pozitiva.

Optimizare SEO si promovare

In primul rand, dupa stabilirea tuturor detaliilor de mai sus, vei incepe promovarea serviciilor prin toate modalitatile pe care ti le poti permite. Insa optimizarea SEO este indispensabila, pentru a putea fi gasit in motoarele de cautare.

Nu in ultimul rand, mai ai nevoie de perseverenta, rabdare, ambitie,foarte multa munca si partenerul potrivit pentru a obtine profitul dorit.

Mxhost poate fi un partener de incredere pentru dezvolvarea afacerii de reseller hosting, care iti va oferi tot suportul necesar si servere cu tehnologie de ultima generatie.


 • Andrei says:

  Salutare,

  Am vazut acum “8 sfaturi pentru inceperea unei afaceri de reseller hosting”.
  ca sa pot sa vand servicii de gazduire web printr-un reseller de la voi imi trebuie firma sau pot ca persoana fizica ?

  Va multumesc!

  • ileana says:

   Aveti nevoie de o forma juridica pentru a putea emite facturi clientilor dvs., pentru a functiona din punct de vedere legal.

 • claudiu says:

  Nu vorbiti despre aprobari? de ex sistemul de incendiu care nu treb sa fie o solutie pe apa ci gaz avand in vedere partea electrica…?

  • ileana says:

   Aceste aprobari sunt pentru datacenter. In calitate de reseller hosting nu ai nevoie de un datacenter propriu, pentru ca se va ocupa de aceste detalii furnizorul.

 • xpnet says:

  Foarte bun uptime-ul, iar suportul tehnic este de exceptie, ceea ce m-a si determinat sa incep un mic business in colaborare cu mxhost.

Lasa un mesaj