fbpx

Backup R1Soft

La MxHost îți oferim un serviciu de backup profesional, care îți protejează datele de pe server. Serviciul de backup R1Soft este oferit gratuit  doar în cadrul pachetelor de găzduire web shared si găzduire reseller .

Acest sistem de backup este unul de tip incremental, care citește tot volumul discului până la nivelul de sectoare, în acest fel fiind asigurată o recuperare ușoară a datelor. Sincronizarea sectoarelor de pe hard disk este efectuată în timp ce serverul este online, fără a genera nici un fel de întreruperi sau creșteri I/O chiar dacă serverul este încărcat. Citind discul până la cel mai mic nivel posibil, imaginile de backup conțin toate fișierele, toate partițiile precum și configurația volumelor de pe server necesare pentru o recuperare completă și rapida, în caz că este nevoie de un restore la întreg serverul.

Cum funcționează ?

Serverul de backup este configurat ca la un anumit interval de timp, în general 24 de ore, să se conecteze automat și să facă o sincronizare a tuturor sectoarelor de pe discuri; la fiecare resincronizare se va păstra o imagine diferită de backup, pentru a ne da posibilitatea să facem o recuperare a datelor dintr-o imagine anterioară.
Backup automat al serverului – Prin R1Soft se asigură în mod continuu un backup al tutoror serverelor pe care este activat acest serviciu. După ce procesul de backup a fost finalizat, se trimite un email către echipa de monitorizare a serverelor, prin care anunță efectuarea cu succes a imaginii de backup. Din administrarea serviciului se poate configura intervalul când să ruleze R1Soft, putând fi configurat să ruleze inclusiv din oră în oră.

Backup incremental – Această metodă de backup creează inițial un backup complet al serverului. De fiecare dată când va fi inițializat serviciul de backup se vor copia doar acele fișiere care au fost modificate sau adăugate de la ultima sincronizare.

Conexiune criptată – Întreg procesul de backup începând cu transferul spre serverul de stocare cât și stocarea imaginilor de backup se face criptat prin R1Soft. Criptarea se face pe bază de cheie între serverul de backup și serverul unde se află site-ul. Decriptarea se face automat în momentul scrierii pe hard disk, în cazul restaurării unui backup.

Restaurarea unui fișier sau folder – R1Soft permite prin interfața de administrare sa se faca restore doar unui fisier sau director anume pe care il doriti restaurat. Timpul necesar unui proces de restore depinde în mare măsură de cantitatea de date care este decriptată și restaurată.

Cât costă serviciul de backup R1Soft?

Următoarele servicii au inclus acest serviciu: planurile de web hosting shared si gazduire reseller.

Pentru clienții care nu au inclus acest serviciu, costurile sunt :

Cost licență VPS : 5 Euro
Cost licență server dedicat R1Soft : 10 Euro (include un spațiu de 50GB stocare)
Cost licență externă agent R1Soft : 15 Euro (configurat pe serverele clientului)
Cost spațiu suplimentar: 1 Euro / 10 GB spațiu

Detalii site R1Soft – Continuous Data Protection