fbpx

De ce site-ul meu afiseaza un avertisment de securitate?


Accesand propriul website intr-un browser web constati ca ti se afiseaza un mesaj pe tot ecranul ca acesta este nesigur. Te intrebi de ce?

Raspunsul este simplu: orice site care nu are instalat un certificat SSL va afisa un mesaj ca este un website nesigur atunci cand este accesat prin intermediul browserului Chrome 68 si orice alta versiune ulterioara. Dar ce inseamna acest lucru si cum te poti asigura ca acest mesaj nu va mai fi afisat?

Prezenta afisarii mesajului de avertizare nu inseamna ca site-ul a fost virusat sau hackuit. Acesta arata pur si simplu faptul ca nu foiloseste conexiune criptata https:// prin intermediul unui certificat SSL, ceea ce inseamna ca o terta parte poate decripta informatiile transmise dintre browser si server. Aceste date pot fi cele introduse pe site, cum ar fi de exemplu date cu caracter personal sau date ale contului bancar.

Cum poate fi sigur website-ul meu?

Pentru a inlatura avertismentul de securitate al browserelor, trebuie sa instalezi un certificat SSL pe website. Un certificat SSL inseamna ca toate datele care trec prin browser si ajung catre server vor fi criptate, adica nu vor putea fi interceptate pe calea transmisiei.

De asemenea, dupa instalarea SSL-ului, vei observa ca prefixul adresei web se modifica de la http:// la https:// cu culoarea verde si ca exista un mic lacat verde in dreptul link-ului, care indica faptul ca site-ul este securizat.

Dar mai intai de toate, trebuie sa alegi un certificat SSL potrivit, in functie de ceea ce doresti sa validezi, dintr-o gama variata de optiuni. Iar furnizorul de hosting te va putea ajuta sa faci alegerea potrivita.Lasa un mesaj