fbpx

Cum resetez parola WordPress?

Nu va panicati. Resetarea parolei in WordPress e un proces simplu si rapid.

In primul rand, trebuie sa accesati ecranul de conectare al blogului dvs. WordPress. Sub formularul de autentificare veti gasi un link denumit “Lost your password?“.  Aveti exemplu in imaginea de mai jos.

Dupa ce ati dat click pe link, veti fi directionat catre o alta pagina unde vi se va solicita sa furnizati numele de utilizator sau adresa de e-mail WordPress.

Introduceti numele de utilizator sau adresa de e-mail pe care ati folosit-o pentru a va conecta si inregistra pe blogul dvs. WordPress. Faceti clic pe “Get new password“ si veti primi un link pe e-mail prin care va puteti crea o parola noua. De asemenea, va va aparea notificarea “Check your e-mail for the confirmation link“ pe ecranul de conectare.

Daca nu ati primit email-ul in cateva minute, verificati dosarul Spam sau Junk mail. Verificati casuta de email si faceti clic pe link-ul primit, acest link va va aduce inapoi catre pagina unde veti putea sa introduceti noua parola.

Initial WordPress va genera automat o parola pentru voi. O puteti schimba si alege propria parola, insa cu mentiunea sa aveti grija sa fie cat mai puternica, sa aiba mai mult de 8 caractere, sa contina atat litere mari cat si mici, numere si caractere speciale.

In final, dupa ce ati introdus parola puternica, veti putea sa va accesati contul WordPress cu noile credentiale. Faceti clic pe link-ul “Log in“ pentru a va conecta la blogul dvs. cu noua parola.

Cum sa schimb parola WordPress din phpMyAdmin?

Daca nu reusiti sa va accesati adresa de e-mail WordPress sau daca site-ul dvs. WordPress nu reuseste sa trimita email-uri, in acest sens nu va veti putea reseta parola doar din baza de date, folosind phpMyAdmin.

Prima data trebuie sa va conectati la tabloul de bord cPanel al contului dvs. de gazduire WordPress. Faceti clic pe pictograma phpMyAdmin. Exemplu in imaginea de mai jos.

Aceasta va accesa aplicatia phpMyAdmin unde trebuie sa selectati baza de date WordPress.

In continuare veti vedea lista de tabele din baza de date WordPress. Acum trebuie sa cautati tabelul „{table-prefix} _users” din aceasta lista si sa faceti clic pe linkul „Browse” de langa. Atentie: numele tabelelor din baza dvs. de date WordPress pot avea un prefix al tabelelor diferit.

Acum, va trebui sa faceti clic pe butonul de editare din randul de langa numele de utilizator, unde veti dori sa schimbati parola.

In coloana user_pass, va trebui sa stergeti valoarea si sa o inlocuiti cu noua parola. Asigurati-va ca selectati MD5 din coloana functiei si faceti clic pe butonul Go.

Parola dvs. va fi criptata folosind hash-ul MD5, apoi va fi stocata in baza de date. Felicitari! Ati schimbat cu succes parola de administrator WordPress. Puteti reveni la ecranul dvs. de autentificare pentru a va accesa site-ul.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa va resetati parola in WordPress cat mai repede cu putinta si fara prea mult efort. In cazul in care nu va descurcati, pentru mai multe detalii si ajutor, contactati Departamentul Suport Tehnic.

De asemenea, pentru a va pastra site-ul in siguranta si pentru a creste securitatea site-ului dvs. WordPress, luati in considerare sfaturile prezentate in acest articol.

 

Was this article helpful?

Related Articles