fbpx

Instalare WordPress prin Softaculous

WordPress este cea mai populară platformă de construcție a site-urilor web, principalul motiv pentru care este atât de utilizat e că este ușor de instalat și aproape oricine poate crea un site web.

În acest tutorial vă vom arăta cum să instalați WordPress pe platforma de găzduire Softaculous – Softaculous e un script popular de instalare automată prin care puteți instala direct din panoul de control scripturi.

Primul pas pe care trebuie să il faceți e să vă conectați la contul dvs. cPanel și să căutați pictograma de instalare Softaculous Apps Installer. O veți găsi în secțiunea SOFTWARE. 

Următorul pas e să faceți clic pe pictograma care vă interesează, în acest caz vorbim de WordPress.

Faceți clic pe fila Install Now pentru a continua și veți lansa programul de instalare automată Softaculous pentru WordPress.

Softaculous vă va întreba acum unde doriți să instalați WordPress. Trebuie să alegeți http://sau http://www.ca protocol dacă nu aveti un certificat SSL activ pentru domeniul ales, iar dacă dețineți un SSL activ trebuie să selectați https:// sau https://www.  După care va trebui să alegeți numele domeniului (choose domain) pentru care doriți să instalați WordPress. Majoritatea utilizatorilor doresc să instaleze WordPress în directorul rădăcină al domeniului lor, cum ar fi example.com. În acest caz, trebuie să vă asigurați că câmpul „in directory” este necompletat.

În această secțiune, va trebui să furnizați un titlu(site name) și o descriere (site description) pentru site-ul dvs. După instalare le puteți schimba cu ușurință din zona de administrare WordPress.

Apoi, va trebui să alegeți un nume de utilizator de administrator(admin username), o parolă(admin password) și o adresă de email(admin email). Softaculous va completa automat câmpurile pentru numele de utilizator și parola. Va folosi un cuvânt non-dictionar pentru numele de utilizator și o parolă puternică, însă le puteți schimba dacă doriți. Tineți minte ca întotdeauna să alegeți o parolă puternică.

Restul opțiunilor de pe ecran sunt opționale. Urmatorul pas va fi să faceți clic pe butonul de Install. Softaculous va rula programul de instalare utilizând setările pe care le-ați furnizat.

Veți vedea o bară de progres cu starea de instalare. Va dura câteva minute. Nu închideți fereastra până când bara de progres atinge 100%, altfel acest lucru vă poate afecta instalarea WordPress.

După instalare veți vedea un mesaj de succes și un link către site-ul dvs. web și zona de administrare WordPress.

Pentru a accesa zona de administrare, link-ul de conectare va fi sub forma nume-domeniu.ro/wp-admin.

Was this article helpful?

Related Articles